After finally buying the new Xbox One i was so happy but this happiness was very short so let me share my story with you all.
I will be writing in Dutch so if you want to read the whole store please use google translate.

Ok gaan we dan na een lange dag eindelijk thuis aangekomen met een nieuwe Xbox One.
De installatie ging prima zonder problemen. Uiteraard wou ik gelijk een game uitproberen Battlefield 4 waar 70 euro voor neergelegd moet worden.

Tijdens het installeren bleef hij halverwege hangen waarschijnlijk bij het binnenhalen van updates.
Toen besloten maar een film te kijken (niet op de xbox uiteraard) na 2 uur weer eens gekeken hoe het staat met de installatie.
En tot mijn verbazing niks verandert toen ging ik maar proberen om de Xbox One te herstarten en de disc erop nieuw in gedaan.

Weer hetzelfde resultaat er gebeurde helemaal niks. Toen de console terug gezet naar fabrieksinstellingen.
En het hele proces opnieuw volgen tot mijn verbazing accepteerde ineens de Xbox One geen enkele disc meer.

Om het mooi te zeggen hij slikt ze niet meer in. Zie foto hieronder.
Xbox One Disc Drive Problem

Toen besloten @xboxsupport op twitter eens te benaderen, maar hier tot op heden geen reactie op ontvangen.

 

Dan maar Xbox Support Chat proberen zoals vele andere blijkbaar die hetzelfde probleem hebben met de disc drive van Xbox One.
Hier was de wachttijd extreem na meer dan een uur wachten kreeg ik eindelijk een medewerker te spreken.

Na veel standaard vragen en dingen proberen kwam hij erachter dat ik een nieuwe console moet krijgen.
Heel fijn een replacement id gekregen waarmee ik naar de winkel kan om een nieuwe te halen.

Maar daar komt het volgende probleem er is in geen enkele GameStop filiaal in heel Duitsland een Xbox One beschikbaar zeggen ze.
Ik snap waarom ze willen ze gewoon verkopen en niet omruilen en mij een nieuwe geven.

Dus wat blijft er over bellen met support om mijn console op te sturen en dan een nieuwe opgestuurd te krijgen, maar we weten allemaal dat dit 4 weken of langer gaat duren.

Chat support geeft mij een telefoonnummer om te bellen. Echter tot mijn verbazing is dit nummer niet te bereiken het lijkt een fout nummer.
Daarna kreeg ik een nummer van Microsoft Store alleen zijn deze niet open pas op Maandag.

Kortom daar zit ik nu dan mooi met een console die geen games kan afspelen en een nummer die met het recht geeft op een nieuwe console, maar geen enkele winkel die er 1 heeft. En geen customer service nummer die ik kan bellen om mijn Xbox One replacement in gang te zetten.

Dus ondertussen is het 12:30 en ben ik begonnen met dit support proces om 08:30 en ben geen steek verder behalve dat ik een nummertje heb 🙂

Laat gerust een reactie achter hieronder ik zal deze post elke keer updaten met nieuws hoe het verhaal verder loopt.

Update 13:21: Opnieuw chat support gestart en nog eens half uur gewacht en gevraagd wat ik nu moet met dit replacement id en het niet kunnen bereiken van telefonisch support. Gelukkig was dit een vriendelijk persoon en zei wilt u anders gebeld worden. Uiteraard hier ja op gezegd dit moet vandaag gaan gebeuren dus ik wacht rustig af wanneer ik een telefoontje krijg.

Update 14:50 Nog steeds geen telefoontje 🙂 maar nogmaals chat support erbij gehaald om te vragen of het niet mogelijk is dat ik Battlefield 4 digitaal kan downloaden zodat ik op ze minst nog kan gamen de komende dagen voordat ik mijn console op stuur als ik hier ook ooit meer info over krijg.

Hier werd gemeld dat ik dit moest navragen bij EA.
Dus chat support bij EA gevraagd, maar mensen begin daar maar al helemaal niet aan die doen al helemaal niks.
Heb ik een Xbox One en Xbox 360 versie van het spel en Premium en niet eens kunnen ze me een code geven om het te downloaden.
Reken maar uit wat je uitgeeft aan het spel en beetje hulp ho maar 🙂

Update 19:01 Nog steeds geen telefoontje nog maar eens vragen aan die standaard chat lui waarom ik zo slecht geholpen word.

Update 24-11 – 14:34 Nog een poging de chat support te benaderen en eindelijk een persoon gesproken die extra moeite heeft gedaan.
Hij heeft mijn case doorgezet naar een zogenaamd Advocacy Team die contact met me opneemt of ik gelijk een nieuwe krijg of eerst mijne moet opsturen. Kortom eindelijk is er iets in gang gezet. Word vervolgt.

Update 26-11 – 15:26 Vandaag even naar de voortgang gevraagd van mijn replacement request. Het komt erop neer dat ik mijn email en telefoon in de gaten moet houden ze zijn er druk mee bezig. Neem aan als het zolang nodig heeft dat er een hoop mensen zoals ik zijn met problemen. Maar goed het goeie nieuws is als ik uiteindelijk een nieuwe Xbox One heb ontvangen krijg ik ook een gratis spel. Ik wil gewoon nu spelen spel kan me gestolen worden, maar beter iets dan niets zullen we maar zeggen. To be continued….